After a recent spate of home improvements, four couples were having a dinner party to discuss the additions to their houses.
Alan had not recently had a new bathroom. Kara had not yet done her kitchen, but perhaps would update it next. Brian, who is married to Maud, had not had new windows. Laura delighted in showing photographs of her new conservatory. Neither Charles nor David had a new kitchen. Julie had not had new windows. Alan, who also had not had windows, is not married to Laura and Charles is not married to Kara.
Who is married to whom and what work had they recently undertaken, assuming that each couple had one improvement and no two couples had the same improvement.
Alan is married to Julie and they had a new kitchen.
Brian is married to Maud and they had a new bathroom.
Charles is married to Laura and they had a new conservatory.
David is married to Kara and they had new windows.
Below you will find some well known eight-letter words, with only their endings remaining. Can you determine the words?
Hint: How long did the journey take, and how much fuel did it use?
Answer: 4 gallons per hour.
Remember that Time = Distance ÷ Speed.
The car travels 112 miles, which uses 112 miles ÷ 28 mpg = 4 gallons of fuel. This leaves 7 gallons.
The car took 112 miles ÷ 64 mph = 1.75 hours (1 hour 45 mins) to travel the 112 miles, which means the 7 gallons were lost in 1 hour 45 mins.
Therefore the car was losing the fuel at a rate of 7 gallons ÷ 1.75 hours = 4 gallons per hour. QED.